Hoe gaat een Workshop Auto Polijsten er in de Praktijk aan toe?

Wanneer we een workshop auto polijsten hebben in ‘mijn’ werkplaats dan beginnen we de dag met een kop koffie en nemen we de tijd om elkaar even te leren kennen. Mijn ervaring daarbij is dat mensen uit heel Nederland en België komen, maar gauw met elkaar op één lijn liggen. Daarna kiezen we een auto die is meegebracht door één van de cursisten om op te gaan oefenen. We pakken daarbij altijd de ‘moeilijkste’ auto, omdat we daar het meeste van kunnen leren.

Omdat ik uitsluitend les geef aan kleine groepjes van gelijkgestemden klikt dat altijd goed onderling. Al snel gaan de auto(poets) praatjes over en weer en dat creëert en gezellige informele sfeer.

workshop auto polijsten workshop auto polijsten bij Polijstworkshops

Inleiding van 1,5 uur.

De eerste anderhalf uur van een workshop auto polijsten ben ik meestal alleen maar bezig met het geven van uitleg en voordoen hoe je het beste te werk kunt gaan. Daarbij plak ik een deel van een paneel af en doorloop ik alle stappen van het polijstproces. Na de uitvoerige uitleg ‘doen we een bakkie’ en dan gaan de cursisten zelf aan de slag. Ze worden daarbij nauwkeurig door me in de gaten gehouden en ik corrigeer je houding en de druk en de hoek van de poetsmachine. Ik leg je daarbij precies uit waar je op moet letten tijdens het polijsten. Tot het einde van de cursusdag gaan we door met oefenen. Op die manier heeft iedereen dan de kans om effectief minimaal 1,5 tot 2 uur echt zélf te polijsten. Want van kijken hoe iemand het (voor)doet leer je niks naar mijn idee.

polijsten met excentrische polijstmachine op zwarte VW Polo VW Polo gepoetst na een cursusdag auto poetsen en polijsten bij polijstworkshops

Veiligheid

Vanwege de veiligheid, en om het risico op beschadigingen tot een minimum te beperken, leer ik mijn leerlingen eigenlijk altijd om excentrisch te polijsten. In de praktijk vinden de meeste cursisten dat namelijk het beste en het fijnste werken is mijn ervaring. Het werkt veel minder vermoeiend dan roterend polijsten, waarom dat zo is laat ik je desgewenst ervaren tijdens een workshop.

workshop auto polijsten workshop auto polijsten

Alle Polijstbenodigdheden zijn Beschikbaar.

Ik heb verschillende machines en poetsmiddelen ter beschikking tijdens een workshop polijsten, dus je mag alles uitproberen en uittesten. Ik heb aan arsenaal aan polijstschijven bij me van grof naar fijn en verschillende soorten waxen, polijstmiddelen, ontvetter en zelfs een ‘dressing’ om bijvoorbeeld banden en rubbers mooi mat zwart mee te maken.

workshop auto polijsten VW Golf BMW 5 serie tijdens een workshop auto polijsten

Zwaartepunt op Polijsten

Tijdens de workshop auto polijsten ligt het zwaartepunt echt op het polijsten zelf, daarnaast vertel ik over wassen, drogen, sponningen, (extractie)reiniging van het interieur etc. Maar daar oefenen we verder niet mee.

Alfa Spider na een workshop auto poetsen en polijsten ALfa SPider gepolijst na een cursusdag auto poetsen

Bekijken van je Resultaat.

Na het polijsten gaan we het resultaat bekijken met een speciaal lampje wat alle mogelijke defecten in de lak nog beter accentueert. Wanneer we zelfs met dat licht erop een mooi resultaat hebben dan ben ik tevreden over je ‘nieuwe skills’ en dan beschermen we dat mooie resultaat met een uitstekende wax.

Audi A6 tijdens een cursus auto polijsten en poetsen Opel Insignia tijdens workshop auto polijsten als een expert
Kunststof paardentrailer in glans herstellen tijdens een workshop auto polijsten
Gepolijst vlak laat zien dat polijsten de glans van kunststof paardentrailer kan herstellen

Moe naar Huis!

Tegen 15.00uur in de middag is iedereen moe maar voldaan, met een hoofd vol met nieuwe kennis. Want ik ‘beul je af’ tijdens een workshop 😉 Dan wordt het tijd om alles netjes op te ruimen en nadien drinken we nog wat ter afsluiting en ontvang je mijn certificaat ter bevestiging van de (leuke) dag.

Hoe cursisten de workshop beoordelen kun je lezen op workshop polijsten pagina.

Mijn workshops zijn op afspraak te plannen, maar sowieso is bijna iedere zaterdag de ‘workshop-dag’, dus bijna elke week kun je bij me terecht.

Wanneer kom jij gezellig een dag leren hoe je je auto prachtig maakt? Ik zie je graag tijdens een van de workshops verschijnen. Klik NU op de button om je plekje te reserveren!

IK WIL LEREN POLIJSTEN!

Wil je liever eerst mijn Ultieme Doe-het-Zelf Gids(PDF) eens downloaden en doorlezen? Vul dan hieronder je naam en mailadres in!

Download GRATIS mijn Complete Handleiding(PDF)

Vul je naam en email adres in voor de Ultieme Handleiding Poetsen en Polijsten. (Jouw gegevens worden veilig opgeslagen en worden nooit gedeeld met anderen.)